On yleisesti tiedostettu ongelma, että pelien materiaali on heikentynyt viime vuosien aikana huomattavasti. Ilmeisesti pelin valmistaja on lähtenyt säästämään materiaalikustannuksissa, eikä tee pöydistä ja pelaajista riittävän vahvoja kestämään pitempiaikaista kulutusta. Markkinakikkahan sekin on, että myydään sitten varaosia tähtitieteellisillä summilla.

Useimmiten pelaajat hajoavat kaikki samallalailla. Suurimmassa osassa tapauksista pelaajan jalka katkeaa polven kohdalta ja maalivahdin lapa katkeaa rungon ja lavan kiinnityskohdasta. Tässä korjausoppaassa pureudutaan juurikin näihin ongelmiin. Jatkossa esitetään toimenpiteet kuinka pelaajasta saadaan entistäkin kestävämpi. Tulevat ortopedit, olkaa hyvä:

Pelaajan korjausopas

TarvikkeetTässä esimerkissä pelaajan korjaamiseen tarvitaan seuraavat tarvikkeet:

  • Pelaajan runko ja irronnut jalka. Aina parempi, jos alkuperäinen pari löytää toisensa. Jos loukkaantuneita on useita, on hyvä kokeilla eri runko/jalka-yhdistelmiä ja valita niistä paras yhteensopivuus. Parin ei tarvitse olla täydellinen (alkuperäinen), vaan sopiva liitos on tärkein. Onnistuneesti on korjattu myös sekayksilöitä, joilla on ruotsalainen runko ja suomalainen jalka.
  • Pora ja noin 2 mm:n terä
  • Noin 2 mm:n nauloja
  • Muovipikaliimaa
  • Pihdit naulan katkaisua varten
  • Sanomalehti alustaksi, sillä pelaajista tulee paljon muovisilppua.

Pelaaja katsoo, kun sen jalkaa porataanKorjaaminen aloitetaan poraamalla jalkaan reikä. Reikä porataan jalan läpi aloittaen liitoskohdan keskeltä. Poran terän tulee tulla jalasta läpi juuri polven alapuolelta. Reiästä tehdään riittävän iso, että naula mahtuu menemään juuri ja juuri sen läpi.

 

Reikä reiän läpiSeuraavaksi runkoon porataan samanlainen reikä. Jalka kannattaa liimata kevyesti runkoon oikealle kohdalleen kiinni. Tämän toimenpiteen avulla varmistetaan se, että runkoon voidaan porata mahdollisemman suora reikä jalan reikään nähden. Liimausta ei ole pakko tehdä, mutta se auttaa operaatiota huomattavasti.

Liimauksen jälkeen reikä porataan runkoon jalan reiän kautta. Reiästä tehdään riittävän syvä ja niin iso, että naula mahtuu sinne. Jalka pitää irroittaa porauksen jälkeen, jos se ei irronnut jo.

 

Naula on katkaistava ennen kiinnitystäSeuraavaksi asetellaan jalka paikoilleen ja laitetaan naula jalan läpi runkoon kiinni. Kiinnitystä ei suoriteta vielä tässä vaiheessa!

Merkitään naulaan kohta, joka näkyy jalan ulkopuolella ja katkaistaan naula siitä kohtaa.

 

LoppusijoitusLopuksi katkaistu pätkä liimataan jalkaan kiinni. Liimaa laitetaan myös runkoon jonkin verran ennen kuin jalka nauloineen kiinnitetään runkoon kiinni.

Kiinnityksen voi viimeistellä liimaamalla kevyesti ulkopuolelta kiinnityskohdista. Jos naulanpää jää törröttämään näkyville, sitä voi hioa tasaisemmaksi.

 

Onnelliset ukot kiittävätNäillä toimin saadaan aikaiseksi pelaaja, joka kestää ja kestää, ellei sitten hajoa jostain muualta.

Maalivahdin lavan korjaus eroaa vain hieman edellisestä. Koska lapa on tosi ohut, on syytä käyttää maksimissaan 1,5 mm:n poranterää. Naulojenkin pitää siis olla ohuempia.

Muutoin operaatio on täsmälleen sama. Runkoon ja lapaan porataan reiät, ja osat kiinnitetään toisiinsa naulan ja liiman avulla.

Hauskoja korjaushetkiä!